Testtransport med plastik til Tyskland var en succes

 Testtransport med plastik til Tyskland var en succes

DB Cargo Scandinavia har kørt den første testtransport af plastaffald fra sjællandske husholdninger til et værk i Tyskland.

DB Cargo Scandinavia har kørt den første testtransport af plastaffald fra sjællandske husholdninger til et værk i Tyskland, hvor værket sorterer plasten og sender 30% videre til et værk som genanvender den. Godset er som skabt til vores lukkede DB-vogne, og testtransporten var en succes.

Vognene kommer i første omgang op fra Italien, hvor der er hvidevarer og konsumvarer i, og det kører så retur til vores tyske naboer med plastik, som vi som forbrugere i Frederikssund, Roskilde og København sorterer af plast. Det sorteres yderligere i Tyskland, hvor 30 % af plasten genanvendes og bliver til plastpaller.

Planen er indtil videre, at vores tog skal køre 15.000 ton plast til Tyskland om året.

Det er virkelig en transport, der miljømæssigt batter noget – både den miljøvenlige transport på skinner og genanvendelsen af plastik – og vi er stolte af, at vores røde lokomotiver er i front for den type transport.

For mere information om denne type transport kontakt gerne Henrik Nielsen på henrik.nielsen@deutschebahn.com eller Thomas Vestergaard på thomas.vestergaard@deutschebahn.com.